2003-10-27
 
SYDNEY - Een stralende dag vandaag. En vanaf gisteren is het hier twee uur later ten opzichte van Nederland! Tien uur later. Het weekend was goed, veel gedaan, gezien. Vrijdag maakte ik nog wat aardige foto's van de toeristencliche's alhier, het Opera House en de Harbour Bridge. Ik kom zelf ook nog in de foto voor (zie onder), bij wijze van onomstotelijk bewijs dat ik echt in Sydney ben en niet in, zeg, Urk! Vandaag ben ik uitgenodigd voor het avondeten met wat, hoe kan het anders, Koreanen. Vast onderdeel van een Koreaans maal is kimchi, een soort Chinese kool met pepers en allerlei kruiden. Het heeft een hete en zurige smaak, en is ooit uitgevonden als een manier om eten voor bederf te behoeden (vgl. sushi). Dat uit zich ook in het feit dat kimchi fermenteert, i.e. dat bacterien de kimchi een steeds sterkere smaak geven tijdens de levensloop van ongeveer een maand. Ik ben ook weer behoorlijk veel aan het hardlopen, waarvoor Sydney zeer geschikt is. Ik ren naar het Opera House en weer terug, met wat omwegen. Ongeveer drie kwartier, en de omgeving is prachtig, rennen met het Opera House als achtergrond, en de geurige flora van de Botanical Gardens. Op de terugweg heb ik echter meer aandacht voor de inspanning van het hardlopen :-)

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger