2004-04-30
 
DEN HAAG - Alweer een paar dagen in Nederland. Vandaag is het vrijdag, Koninginnedag, en het weer is prima, zonnig, 23 graden ofzo. De korte broek kan weer aan!

Gisteravond was het tijd voor de befaamde Koninginnenach hier in Den Haag. Jaarlijks komen honderdduizenden naar Den Haag om het feest hier te vieren. De laatste twee jaar heeft de gemeente echter hard haar best gedaan om het wat minder aantrekkelijk te maken. Bijvoorbeeld door geen al te bekende bands meer te programmeren. En die opzet is geslaagd; het was lang niet zo druk als andere jaren; er waren natuurlijk nog steeds wel veel mensen, maar toch was het wat *saai*.

Een bijzonderheid was echter dat dit jaar Louise (ZA) en Nadja (DU) naar Den Haag kwamen (vanuit Amsterdam). Ik kende ze nog uit Airly Beach, Autralie, 2002. Hen ontmoette ik, tezamen met Louises zus Jeanette, die vorige week nog op een haar misliep in Bangkok. Het was erg leuk ze weer te zien en bij te praten. Yvonne ("Von", zus' vriends zus) ging ook mee. Op pad met vier vrouwen! Het was leuk ze allemaal weer te zien, en zeker ook het leukste van de hele Koninginnenach... Bierdrinken bij cafe "Het Binnenhof"...

Verder heb ik me beziggehouden met wat werk, en wat babysitactiviteiten. Zie de foto van mijn nichtje Jasmijn in het kimonootje dat ik vorige week voor haar kocht in Bangkok.

Oh ja, ik ben ook hard aan het studeren op het Thais; ik begin met het alfabet, maar het kost de nodige moeite al die rare kriebels onder de knie te krijgen. Ik heb ongeveer een derde gehad. 44 medeklinkers, en nog 32 klinkers. Zes verschillende letters met de klank "T". Hmmm... daar is vast een reden voor... (die is er inderdaad, maar niet erg overtuigend...)

Fijn dat ik weer een snelle internetverbinding heb, voor apt-get enzo.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger