2004-04-11
 
JUNGLE - Warm, wat anders? Zojuist wederopgestaan na een tropische nacht. Tijd voor een koude douche om de zilte sedimenten van mijn huid te spoelen... en dan het mos van mijn tanden.

welcome to the jungle

Maleisie staat natuurlijk ook bekend om haar regenwouden; in de jaren '80 zag ik Sandokan en Frank Buck hier al door de jungle rennen. En nu was het mijn beurt. Even ten noorden van Kuala Lumpur ("KL" voor vrienden) is een stukje jungle toegankelijk gemaakt voor weekendavonturiers zoals ik. De jungle... vol met gevaren... you know where you are? you're in the jungle baby!

Een lange wandeling werd het, over een lastig pad. Over boomstammen, niet uitglijden over de gladde stenen in de stroom. Mieren van een paar centimeter, bloedzuigers, hagedissen. Overal die geluiden - de oerwoudsymfonie. Ieder moment kan een of ander wild beest besluiten zich op me te storten. En niemand die me helpen kan. Maar natuurlijk ga ik door. Natuurlijk. In mijn hand mijn namaak Zwitsers zakmes. Het zweet druipt van mijn gezicht, maar opgeven zal ik nooit. En tenslotte ben ik er. De top. Waar een groep schoolkinderen wacht om ook over die 200m hangbrug te lopen. 5 ringit.

Vanaf die hangbrug kan ik KL zien. Als ik goed kijk kan ik zelfs KLCC zien (met de Petronas Towers, vervaagd door de vervuilde lucht boven de stad. Maar de gebouwen komen steeds dichter bij. De beschaving rukt op. Ik was nog net op tijd.

hi

Op mijn terugtocht naar de beschaving tref ik een terras vol Chinezen. Terwijl ik voorbij loop, valt het gesprek stil. Voor een moment vergeten de Chinezen hun bier, stoppen ze met rochelen of het liefkozen van hun langharige moedervlekken. De blikken zijn op mij gericht. Tenslotte spreekt een van hen. "Hi, John"!. Alle blanken heten John. Wat kan ik antwoorden? "Hi, Chang!". Hilariteit.

Nu is het tijd voor die douche. En dan een ontbijt. Een paasontbijt - koffie met een donut. Hier geen paashazen en ik zoek tevergeefs naar eieren. Om nog maar te zwijgen over JC. Maar ja, Hij is ook maar een gewone profeet, een van vele voor Mohammed, de Laatste. Desondanks... Vrolijk Pasen!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger