2004-04-13
 
KUALA LUMPUR - Erg warm vandaag. Gistermiddag zware regenval en donder en bliksem. Maar nu is het weer droog (en warm).

ei

Ik ben de paasdagen rustig doorgekomen. Natuurlijk merk je er hier niet zoveel van - Jezus is hier slechts een "gewone" profeet. Maar goed, het kruizingsverhaal is in Nederland ook niet erg bekend, voor zover ik me kan herinneren. En The Passion of the Christ zal daaraan niet veel veranderd hebben. Nee, bij pasen draait het vooral om paashaasjes en het zoeken en eten van eieren. Maar ook die heidense figuranten zul je hier niet vinden. Hier is pasen gewoon een zondag.

Ik heb het feest gevierd met wat ontspanning (wat anders - rondhangen leek me wat ongepast). Een goede plaats om te ontspannen is Starbucks Coffee, waar je veel teveel betaalt voor je koffie. En daar dan urenlang in een luie stoel blijft zitten. Ik geloof dat er plannen waren om Starbucks ook in Nederland te openen; de rest van de wereld staat er al vol mee.

Ik las er wat kranten, de Star en de New Straits Times. Vader dwingt dochter de vloer te likken na tegenvallende schoolresultaten. 15 maanden cel. Voor de vader. En voorpaginanieuws - David Beckham blijkt ook een affaire gehad te hebben een in Maleisie geboren mevrouw. Zegt ze. Zo dom zal Beckham toch niet zijn?

vcd

Ontspanning is natuurlijk ook te vinden in de bioscoop. Maar waarom naar de bioscoop gaan als je ook thuis films kunt bekijken? Ondanks periodieke acties van de Maleisische overheid worden hier overal DVD's en VCD's aangeboden, van recente bioscoopfilms. Dubbel illegaal zijn seksfilms, die hier onder de toonbank worden aaangeboden. Diertie pieksjurs sir?.

Voor minder dan twee euro kocht ik de Hidalgo-VCD. De kwaliteit van een DVD is natuurlijk een stuk beter, maar helaas heb ik hier geen DVD-speler. De film was best aardig. En ach, wie klaagt er voor dat geld over de Chinese en Maleise ondertiteling? De film is een soort Cannonball Run. Maar dan een western. Maar dan in het Midden-Oosten. Niet al te opzienbarend, maar gelukkig ook niet al te irritant, zodat ik voor het einde in een heerlijke slaap kon wegzakken. Ontspannen.

net

Of ze een straat nu "thanon", "soi" of "jalang" noemen, in Azie lijkt er geen enkele zonder internetcafe. Natuurlijk ook een uitstekende plek om je een beetje te ontspannen. Tenminste, als je een plek kunt vinden zonder schreeuwende tienerjongens die hun elektronische oorlogen uitvechten. Hier vlakbij is zo'n plek. De tienerjongens hebben hun eigen goed geisoleerde hok, zodat anderen ongestoord hun online-activeiten kunnen ontplooien. Email, chat en het lezen van webpagina's. Of zoals mijn buurman vanochtend, die met een grote stapel diskettes naar het internetcafe gekomen was. En hij zou niet weggaan voordat al die diskettes gevuld waren met afbeeldingen van blote mensen. In diverse creatieve posities.

Ikzelf had ditmaal meer interesse in het lezen van wat email. Het is vervelend dat ik hier nergens mijn laptop aan het net kan hangen, zodat ik mijn mail ongefilterd via webmail moet lezen. Op de vijftig emails zijn er misschien twee of drie die *geen* spam zijn. Via een semi-ingenieus systeem kan ik mijn mailbox toch op een floppy krijgen en offline en gespamfilterd lezen, maar handig is anders. Eerder al had ik Al Q'uran gedownload, en heb een stuk gelezen. Best interessant, maar wat vergezocht allemaal. Misschien is religie niet mijn ding.

Nu naar Malakka.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger