2004-04-06
 
KUALA LUMPUR - Warm en zonnig.

Vandaag weer wat foto's. Waaronder een foto van mijzelf; onbegrijpelijk dat een megalomaan als ik zolang geen foto's van mijzelf geplaatst heb! Links (op de achtergrond) de Petronas-torens. Ooit het hoogste gebouw ter wereld, maar ik weet niet of dat nog steeds zo is. En je kunt het bezoeken, zoals al aangaf. En rechts de eerdergnoemde Aini (er is niets mis met haar ogen, maar mijn foto's-uit-de-losse-hand zijn soms wat shaky...).

Het kostte de nodige moeite om een nieuwe USB-kabel te vinden voor mijn camera, maar uiteindelijk lukte het. Natuurlijk was de kabel belachelijk duur. Maar gelukkig werd de prijs gehalveerd zodra ik dat verzuchtte. Ik wist niet eens dat je er kon afdingen. Ik dong nog wat verder af en heb een nieuwe USB-kabel. Nog steeds duur, overigens. Derhalve vandaag weer wat foto's van de afgelopen dagen.

Ik bezocht de Nobelprijs-tentoonstelling in het centrum voor technologie. Erg interessant. Een flink deel van de tentoonstelling bestond uit allerlei apparaten om allerlei fenomenen te verklaren (licht, geluid, gravitatie). Altijd leuk die proefjes (eigenlijk bedoeld voor schoolkinderen...).

Hier in het straatbeeld zie je overal de foto van de nieuwe premier Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi (Abdullah voor vrienden), de opvolger van Dr. Mahathir, die het land sinds mensenheugenis leidde. Laatstgenoemde heeft een wat twijfelachtig imago in het westen, maar in Maleisie is hij een soort vaderfiguur. En zijn opvolger Abdullah heeft de zaak overgenomen, nadat de partij onlangs de verkiezingen gewonnen had. Verliezer was de islamitische Pas-partij, die slechts in een van de staten de meerderheid wist te behouden. Ok -- genoeg politiek.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger